La Candela veu castells de 8

Igual que la darrera vegada que es van veure les cares a la plaça del Blat, la clàssica de vuit de la Colla Vella ha estat la millor actuació que s'ha pogut veure en la diada castellera principal de les Decennals vallenques.

En un quilòmetre zero ple per veure el primer duel de l'any dels Xiquets de Valls, els rosats han descarregat ja d'entrada el millor castell de la diada. Ha estat un 3d8 nerviós pels pisos alts, però que han pogut defensar amb comoditat.

Menys problemes ha presentat el 4d8 de la segona ronda, que tot i que els ha costat quadrar, han pogut descarregar sense dificultats. El castell més nerviós del dia ha estat el darrer rosat, un 2d7 en què s'ha notat la tendresa dels pisos alts. Una Vella que surt de plaça amb l'objectiu complert.

A l'altre costat de la plaça la Joves ha acusat el menor rodatge d'assajos amb què arribava. D'aquesta manera els de la camisa vermella han optat per descarregar d'entrada els dos castells bàsics de set, el 3 i el 4d7. A la tercera ronda han signat la seva millor construcció amb el 4d7 amb el pilar. Una Joves que ha volgut assegurar una diada tranquil·la de principi de temporada.

Una diada que podria ser l'última de Jaume Martí al capdavant dels vermells, a l'espera d'un possible relleu en les pròximes setmanes.

Ara les dues colles vallenques descansaran unes setmanes per a tornar als assajos a mitjans de març i poder prepara, aquest cop sí, una temporada 2022 marcada pel retorn a la normalitat.