El món casteller es retroba a Valls per les Decennals


 

A les 12 en punt del migdia, 28 colles provinents de tot el país alçaven de manera conjunta els primers castells de la temporada 2022 en el marc de les Festes Decennals vallenques. 11 anys després, la trobada de colles dels Països Catalans tornava a la capital de l'Alt Camp en una edició marcada per la situació sanitària, però que ha servit com a termòmetre d'un món casteller que ja te la mirada posada en poder recuperar l'activitat amb la màxima normalitat aquest 2022.

Una diada en que els colles van poder decidir les estructures que hi durien a terme, ja fos en forma de castells o només pilars, amb dues rondes d'actuació i una final de pilars conjunts.

PRIMERS CASTELLS DE SET DEL 2022

Entre les colles que van descarregar castells, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Moixiganguers d'Igualada o els Castellers de Sabadell, que van completar castells de set pisos i de la gamma alta de sis.

La resta de formacions van optar per pilars de cinc o quatre pisos, distribuïts entre les diferents rondes.

Des de les colles vallenques van fer una valoració positiva un cop acabada la Trobada, amagant les fortes tensions que s'han viscut aquests últims dies entre elles, que van comportar canvis d'emplaçament i canvis de decisions fins a darrera hora. Algunes condicionades per la situació de la pandèmia i d'altres per la manca de previsió del número de colles que hi serien presents.

PRIMERS PILARS A LA PLAÇA DEL BLAT

Unes colles vallenques que, minuts abans de l'actuació, van ser les primeres en fer pilars a la Plaça del Blat, un ritual habitual per les Decennals que després de la Trobada van anar completant la resta de colles. Uns pilars que també només es poden veure cada deu anys en una plaça habitualment reservada per als Xiquets de Valls

Vella i Joves s'hi tornaran a veure les cares el proper dimecres, amb l'actuació principal de les Decennals vallenques.