Desarticulen una xarxa de tràfic de cocaïna amb tres detinguts a Valls

L'operació, duta a terme conjuntament pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, va acabar el passat 9 de novembre amb cinc persones detingudes, tres d'elles a Valls i dues més a Reus i Santa Oliva. També es van escorcollar dos immobles i un box d'emmagatzematge a la capital de l'Alt Camp, on es va descobrir gran part de la droga intervinguda. Entre aquesta, destaca més d'un quilo i mig de cocaïna, 28 de haixix, 2 de marihuana i fins a 73.000 euros en efectiu.

10 MESOS D'INVESTIGACIÓ

La investigació, però, va començar mesos abans, quan un vehicle va ser aturat per una patrulla dels Mossos d’Esquadra per cometre una infracció de trànsit i a l’interior s’hi troba més de mig quilo de cocaïna. És aquí quan arrenca una feina que s'ha allargat gairebé deu mesos. Des dels Mossos remarquen la dificultat per poder fer un seguiment de la xarxa a causa de les nombroses mesures de seguretat preses pels seus membres, un fet que troben cada cop més en les organitzacions que operen a casa nostra.

Els Mossos d'Esquadra que recorden que el territori es troba en un moment en què s'ha convertit en un pol d'atracció per aquestes xarxes, ja que, a més de ser un lloc habitual de pas de les substàncies estupefaents entre el sud i el nord d'Europa, ara també acull una part molt important de les plantacions de marihuana del continent.