De camí a Múnich

L'Europeu de marató del mes d'agost, a Alemanya, és el següent repte de Marta Galimany. Recta final d'un 2021 històric pel debut olímpic i en què la vallenca prepara l'assalt a la mínima de la principal cita del continent.

Marta Galimany ja corre per assolir la marca que asseguri la seva presència en l'Europeu de Múnich de l'agost. La proximitat en el calendari entre la prova europea i el Mundial dels Estats Units, al juliol, impossibilita participar en les dues maratons.

L'última resposta la tindrà la Federació Espanyola, però, sobre el paper, la de Valls apunta cap a Alemanya. Curiosament, coses del calendari, si corrés el Mundial no necessitaria assolir cap registre de temps previ perquè ja el va aconseguir a la marató de València del 2020. En qualsevol cas és imprescindible, òbviament, rebre la convocatòria de la selecció.

Les molèsties al genoll posteriors a la mitja marató de Madrid, a finals de setembre, van provocar que Galimany afluixés el ritme i descartés afrontar cap altra marató el 2021. Un mal menor perquè els entrenaments no s'han aturat i ara hi ha prou marge per buscar una altra cita idònia on assolir la marca. No ha decidit encara quina serà la marató on cercarà la mínima europea, però serà entre el febrer i l'abril.

Galimany va completar, fa poques setmanes, una nova estada als Pirineus francesos per entrenar en alçada. L'any de Tòquio, en què va estrenar-se com a atleta olímpica, s'enllestirà amb alguna altra cursa de menor distància a Catalunya, previsiblement de 10 quilòmetres.