Derbi de favorits

Dos dels projectes més solvents de tota la Lliga EBA s'enfronten dissabte i en directe a TAC12. CB Valls i CBT arriben en bona dinàmica al clàssic del bàsquet local, que torna a la categoria i al Joana Ballart tres cursos després.

Pocs secrets entre CB Valls i CBT, tot i que no coincideixen a la Lliga EBA i a la capital de l'Alt Camp des del març del 2019. Els blaus van jugar a LEB Plata la temporada anterior i el derbi del 2020 va cancel·lar-se just la setmana de l'esclat de l'estat d'alarma.

El CBT no sap perdre després de quatre jornades i el Valls continua invicte a casa amb dues victòries contundents per 21 i 18 punts de diferència. Els d'Oriol Pozo només han perdut un cop i com a visitants davant un altre dels candidats a tot, el Castelldefels.

Els vallencs són la tercera millor defensa amb 61 punts de mitjana en contra i el CBT, el segon millor atac, amb gairebé 83. Els locals lideren el capítol de rebots, amb 41, i els visitants són l'únic equip amb un percentatge de tirs de camp superior al 50%.

El clàssic més recent, el de la campanya 18-19 i amb triomf tarragoní per 17 punts. Els anteriors dos duels, en categories LEB, també van caure del cantó del CBT. Això significa que el CB Valls no ha guanyat encara en lliga davant el blaus aquest segle.

El record més pròxim en el calendari és de Lliga Catalana, el mes de setembre, i que va acabar amb victòria del CBT per 71 a 80. El següent assalt, aquest dissabte a les 6 de la tarda i en directe a TAC12.