Valls congela els impostos per segon any consecutiu

Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Valls congela les principals taxes impositives. L’equip de govern treu pit de la seva capacitat de gestió i presenta unes ordenances fiscals que mantenen el cost dels rebuts de l’IBI i de la taxa d’escombraries tot i la necessitat de líquid per fer front a les necessitats socials i econòmiques derivades de la pandèmia. Asseguren que la millor manera per tornar a la normalitat després de la crisi sanitària és minimitzant la pressió fiscal al ciutadà.

Tot i això el govern de Junts i Esquerra s’ha quedat sol en l’aprovació de les ordenances. Grups com el PSC i la CUP creuen que les modificacions que s’han fet en les bonificacions per a família nombrosa no és l’adequat. Hi troben a faltar un topall per acollir-s’hi que deixi fora les famílies amb major capacitat d’ingressos. Demanen un model més social.

El ple també ha decidit allargar l’exempció de la taxa d’ocupació de la via pública per les terrasses que es va començar a aplicar amb la pandèmia. No s’haurà de pagar fins l’1 de juny.