Els castells tornen a donar color a la plaça del Blat

La plaça del Blat va tornar a veure una diada castellera exactament dos anys després. Ho va fer amb un ritme d'actuació i un nivell de castells molt diferent dels habituals, però amb les emocions viscudes pels castellers i pel públic com a fet diferencial.

Així, centenars de castellers de les dues colles van fer la tradicional entrada a plaça davant d'un quilòmetre zero dels castells no tant ple com és habitual en aquesta data, però amb moltes ganes de tornar a viure el que és el duel vallenc per excel·lència.

A nivell casteller no va haver-hi sorpreses, ja que les dues colles van executar els programes previstos, tot i alguns rumors de castell de 9 que van amenitzar la prèvia. Així, tant la Colla Vella com la Joves van descarregar la clàssica de vuit, amb el 3 i el 4d8 i el 2d7. Castells tots ells que van ser un reflex d'allò que es veu a les places en aquesta represa castellera, amb nervis als pisos alts fruit dels canvis de posició dels més petits. Tot i això, satisfacció a les dues colles per poder seguir rodant les estructures en un any en què el calendari s'allargarà fins a les Decennals.

EL DIA 7 DE NOVEMBRE, A VILA-RODONA

Unes colles vallenques que tornaran a compartir plaça d'aquí a dues setmanes a la Fira de Vila-Rodona.