Valls prepara una òpera de quilòmetre zero per les Decennals

Serà una producció de quilòmetre zero. El tenor vallenc Roger Padullés ha adaptat i reduït l’opera de Mozart La Flauta Màgica i, juntament amb Bàrbara Flores, dirigirà un projecte artístic que s’estrenarà al Centre Cultural de Valls el 3 de febrer, durant les festes Decennals. Com a solistes protagonistes, el tenor vallenc comptarà amb professionals catalans de renom, entre els que trobarem la soprano tarragonina Marta Mathéu.

El gruix de la vuitantenta de persones que pujaran a l’escenari, però, sortiran de les diferents corals vallenques. De fet, els impulsors de la iniciativa han programat una audició per als cantaires que vulguin participar, el dia 30, al Teatre Principal per escollir les veus que formaran el cor de l’òpera.

Completaran l’elenc local actors i actrius del Grup del Teatre Principal, que faran de figurants. D’altra banda, el cor infantil, que també acompanyarà el cor mixt que es forjarà per a l’ocasió, serà el cor infantil Sant Esteve de Vila-seca. D’altra banda, l’orquestra que acompanyarà els solistes i cors també s’integrarà a l’espectacle dalt de l’escenari. Per això, el seu director, Xavier Pastrana, n’ha reduït les dimensions a una quinzena de músics que també sortiran de l’entorn del Camp de Tarragona.