Volen una Santa Úrsula amb públic dret a plaça

Colles castelleres i ajuntament volen que la diada de Santa Úrsula sigui el més normal possible. Per això el consistori ha demanat al Procicat que actualitzi i relaxi les mesures previstes per a actuacions castelleres. Argumenten des de l’Ajuntament que l’índex d’incidència de la Covid a Valls és baix i creuen que, si més no la diada es podria seguir en directe a plaça amb públic dret.

La petició del consistori vallenc ha estat ben acollida per les colles protagonistes de la diada, que aspiren que el retorn amb una diada completa, amb tres rondes i pilars, a la seva plaça es pugui fer en plenitud.

Ara l’Ajuntament de Valls espera la resposta. Mentrestant, seguint les directrius actuals, s’ha previst un aforament tancat de 900 cadires a la plaça del Blat i carrers de l’entorn. Les localitats es sortejaran entre els vallencs majors de 18 anys que s’hagin inscrit prèviament abans del 17 d’octubre a l’oficina de turisme.

La diada castellera del diumenge 24 no serà l’únic acte massiu amb públic. Igual que l’any passat, els diables de Valls i les bèsties de foc actuaran a l’aparcament del Barri Antic. També hi haurà Correbous, a la plaça dels Pins, i els Gegants ballaran al claustre del Convent del Carme.

D’altra banda, en un any en què s’ha aparcat de nou el Fòrum Casteller i en què no hi haurà simposi, s’han previst projeccions gegants a les places del Blat, Pilar Prim i de l’Oli de documents cinematogràfics i castellers d’època, entre altres propostes. Tot plegat en un any en què tornarà a obrir-se també, l’habitual fira d’atraccions pels més petits.