Vella i Joves retornen a l'activitat amb la mirada posada en Santa Úrsula

Feia un any i mig que l'estampa habitual els divendres al vespre no es repetia al local de la Colla Vella. Aquesta és la primera pinya que tanquen els castellers de la camisa rosada en un assaig després de mesos d’inactivitat. Al Portal Nou es torna a respirar castells. Retrobament també al carrer d’En Gassó. La Colla Joves també ha aprofitat la finestra oberta amb el nou protocol per tornar a l’activitat de forma immediata.

Ara mateix les dues colles vallenques tenen a l’horitzó el repte d’arribar en condicions a Santa Úrsula. De moment és l’actuació confirmada més propera, però no descarten tampoc incloure alguna actuació extra en el seu camí de preparació.

Santa Úrsula a banda, si alguna cosa tenen clara les colles vallenques és que el camí del retorn implica reconduir el calendari casteller. Saben que el mes de febrer els espera la Candela, amb la celebració ajornada de les Decennals i prepararan la temporada pensant en aquesta cita. Per això, són conscients que s’hauran de buscar alternatives i forçar diades fora de la temporada habitual, durant els mesos de tardor i hivern.