El CB Valls més local

Ha de ser un dels anys més il·lusionants de la història recent del Club Bàsquet Valls a Copa Catalunya. Les jugadores de la casa assumiran un rol protagonista en un equip amb gent del territori que espera, això sí, l'arribada d'un efectiu estranger ja fitxat. L'objectiu, com sempre, la permanència a la màxima divisió del bàsquet femení del país.

Si el Camp de Tarragona pot ser estable a Copa Catalunya, ha de ser-ho amb gent de la casa. En cas contrari, l'èxit serà efímer. El Club Bàsquet Valls no ho té clar d'ara, ja que l'any passat, el de la competició sense descensos per la pandèmia, va servir de camp de proves per a diverses jugadores sense experiència.

Això ha permès el salt definitiu, provinents del planter, de Núria Orpinell, Júlia Casany i Gisela Salort per complementar un grup reforçat amb Núria Vilamajor i Júia Calafell, del TGN Bàsquet i l'Igualada, respectivament. A l'espera de l'arribada de la pivot Tylinn Carter, elles són les que ja entrenen per la permanència a la primera categoria del bàsquet català. Són baixa definitiva Montse Tomàs i Raquel Arias, a banda de Lourdes Lorente, retirada per lesió mesos abans.

12 fitxes, suficients creu el cos tècnic per competir amb garanties. Destaca, a més, la senzilla adaptació d'una plantilla que es coneix gairebé a la perfecció. La fase regular compta amb dos grups i el de CB Valls i TGN Bàsquet es compon de nou participants.

Tan sols els dos primers classificats accediran a la següent lligueta amb la salvació assegurada. I, sobre el paper, el llistat de rivals per als equips locals és de màxim nivell.

La temporada començarà el 25 de setembre a la pista del Grup Barna i les vallenques no descarten recuperar a temps Paula Ben, en procés de readaptació després de superar una lesió al menisc. Per la seva banda, el TGN Bàsquet no debutarà fins a la jornada 2. Les liles no treballaran amb la totalitat dels efectius fins aquest dijous