L'oposició a Valls reclama millores urgents a l'Arxiu Municipal

L'oposició en bloc a l'Ajuntament de Valls reclama la millora urgent de l'Arxiu Municipal, tant per la situació en què es troben les instal·lacions com per la manca de personal. Actualment només hi ha un arxiver. El Ple d'aquest dimecres va debatre una petició de la CUP a la qual es van sumar la resta de grups excepte els del Govern, que consideren que estan fent tot el possible pel futur d'aquest equipament.

Segons els cupaires, s'hauria de passar de l'actual arxiver, a incoporar un tècnic mixt i un administratiu. La petició, que en un ple del 2016 ja va rebutjar l'equip de Govern, tampoc va rebre aquest cop el suport dels grups d'Esquerra i el PDeCat, però en canvi sí de tots els grups de l'oposició.

Segons el regidor de Cultura, l'equip de Govern fa temps que busca solucions per l'Arxiu però la majoria estan bloquejades per les limitacions pressupostàries de l'Estat espanyol. El consistori vol trobar un emplaçament al barri antic, mentre l'oposició proposa també que s'estudiï unificar-lo amb l'Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. Pel que fa a la seu de la policia local, l'equip de Govern va avançar al Ple, a preguntes de l'oposició, que durant el 2018 s'elaborarà el projecte d'ubicació d'una nova comissaria per executar-la durant el 2019. L'últim Ple Municipal de l'any a l'Ajuntament de Valls, sense l'alcalde Albert Batet i amb el retorn de la fotografia del Rei d'Espanya, Felip sisè.