Som-hi Gali!!

Benvinguts al Parc Odori, una avinguda cèntrica  de 79.000 , d'un quilòmetre i mig i espai emblemàtic de la capital de Hokkaido. Aquí s'hi fa pràcticament de tot durant l'any, ara també esport i amb una marató que ens tindrà amb els ulls ben oberts des d'aquesta nit a les 23 hores.  Allà seran les 6 del matí en avançar-se la cursa una hora per la calor. Tots i totes pendents d'una esportista, Marta Galimany, que s'ha guanyat l'estima i el respecte no tan sols de la gent de Valls.

La Dolça l'ha vist córrer a ritmes increïbles a primera hora de la tarda pels carrers i camins de l'Alt Camp i el Xavi Garcia, que també ha entrenat amb ella, ens va acompanyar aquell matí màgic de Tarragona 2018 en què "la GalI" va assolir la plala a la mitja marató dels Jocs Mediterranis. Al Japó, la temperatura i especialment la humitat seran severes.

circuit 6 agost

Això no té perquè jugar en contra de Marta Galimany, al contrari, que ha treballat mesos i mesos en condicions de tota mena, algunes molt similars a les de Sapporo. La gran favorita, la de Kènia, Brigid Kosgei, rècord del món de la distància. I Galimany, amb paciència. A Doha, fa dos anys, va ser setzena.

Deures completats i amb matrícula d'honor. Marta Galimany a l'Olimp de l'esport aquesta mateixa nit.