Valls engegarà una campanya per millorar el reciclatge de comerços i mitjanes empreses

Després d’un any estrany per la incidència del confinament que ha alterat el ritme de generació de residus, el retorn a la normalitat manté a Valls els indicadors positius que apropen el municipi a l’objectiu de situar el nivell de reciclatge al 50%. La projecció dels primers mesos de l’any indiquen que es tancarà l’exercici amb un nivell del 48,7%, tres punts més que l’any passat.

Malgrat tot, des de la regidoria de sostenibilitat i serveis ambientals s’han detectat punts a millorar per arribar a l’objectiu fixat del 50%. Per això, contemplen una campanya informativa per la tardor que incidirà especialment sobre restauradors, comerços i mitjanes empreses.

Cobert el primer mig any, les perspectives per aquest 2021, milloren les xifres de generació de residus. S’estima que a finals d’any s’haurà reduït en més d’un 4% el volum de residus total, que rondaran les 13 tones. Pel que fa a les xifres de reciclatge es preveu un augment de la fracció orgànica en 2,6 punts i una davallada moderada de la resta de fraccions. El vidre cauria un 6,25%, el paper en un 5,6 i els envasos un 1%. La bona notícia és que també cau el rebuig, 1,54%.

Des del consistori es té la percepció que les mesures de bonificacions fiscals han fet efecte. De moment 1.300 famílies s’hi ha acollit. També es vol reforçar el paper de la deixalleria, que es preveu que tanqui l’any amb un increment de visites superior a l,11%.