Valls guanyarà un nou accés al nucli històric des de l'aparcament del Barri Antic

L’Ajuntament de Valls ha encarregat la redacció del projecte d’enderroc dels edificis en mal estat de l’àmbit ubicat entre l’aparcament del Barri Antic i la muralla de Sant Antoni. És el primer pas per ordenar urbanísticament un espai de 800 metres quadrats que el consistori considera estratègic per la seva proximitat amb l’entorn patrimonial de l’església de Sant Joan. La urbanització, seguint les directrius del nou POUM permetria habilitar un nou accés directe al centre històric de Valls.

Actualment l’Ajuntament ja disposa del 70% dels solars afectats per l’operació, que també contempla la conservació de la façana de l’antiga adoberia del segle XIX, ubicada a l’Hort d’en Tondo. Un espai qualificat com a ambient protegit. Es preveu que la redacció del projecte d’enderroc estigui enllestida al setembre. Posteriorment, si pressupostàriament és possible s’iniciarien ja els treballs d’enderroc, que podrien coincidir amb l’inici de les obres de recuperació de la muralla medieval, a tocar d’aquesta zona, previstes pel 2021.

barriantic14juliol

Ca Xapes, desencallat

La junta de govern de Valls també ha desencallat altres projectes estratègics previstos al pacte de govern. Un d’ells, la remodelació de Ca Xapes. L’ajuntament ha aprovat definitivament el nou projecte, modificat, que ha de permetre la rehabilitació de l’espai, tancat des de 2008. L'interior, d'uns 2.000 m2 de superfície construïda repartits en tres plantes, es reformarà per fer-ho més accessible i funcional a les necessitats de l'equipament i activitats de la Llar del Jubilat. El consistori també ha aprovat la licitació de la primera fase de les obres de modernització de l’enllumenat del polígon per un import de 350.000 euros. En aquesta fase es renovaran 168 fanals als carrers Curtidors, Basters i Artesans.