La Plaça del Blat torna a veure les seves colles per Sant Joan

Son només dos pilars de cinc, però les colles vallenques i el món casteller en general espera que aquest sigui el punt de partida que permeti el retorn en un futur proper de l'activat castellera tradicional.

Puntualment a dos quarts d'una del migdia, els cinquanta castellers de cada colla que formarien part de la pinya i el tronc dels pilars de les dues colles feien la seva entrada a plaça enmig de l'ovació de la resta de castellers, fins a 250, que omplien les cadires disposades per l'ocasió.

A partir d'aquí el protocol establert, interpretació dels Segadors i Tocs de Castell per a acompanyar dos espadats que més enllà de la mínima dificultat tècnica per uns pilaners experimentats, signifiquen un esclat d'emoció entre uns castells que volen que això ara no s'aturi.

L'ASSAIG CLÍNIC CONTINÚA

Una diada de Sant Joan emmarcada en la prova pilot iniciada fa un mes i que aquest mateix dijous ha viscut un altre episodi amb una nova ronda de tests d'antígens ràpids per a una centenar de protagonistes que d'aquí a una setmana hauran de tornar al Pius Hospital per a dur a terme un últim cribratge que acabi de confirmar l'efectivitat de la prova.