Un positiu a la Joves posa a prova l'estudi clínic pel retorn dels castells

La detecció d’un positiu dins del grup bombolla de la Joves durant els testos d’antígens previs va retardar l’inici de tercer assaig pel pilar de Sant Joan  al local del carrer d’En Gassó. El casteller, asimptomàtic, va ser aïllat de forma immediata després de confirmar el positiu amb un PCR d’urgència al mateix Pius. Malgrat l’entrebanc, la prova pilot continua en marxa. La resta de castellers implicats, tots negatius, van iniciar l'assaig.

El primer positiu entre les bombolles de les dues colles castelleres de Valls que participen de l’estudi clínic ha arribat després de més de dos-cents testos practicats. No era la situació més desitjable, però des de la Joves, s’entén que l’aïllament del casteller contagiat demostra que el sistema funciona i que es pot assajar amb seguretat.

Això, sí, els responsables de la colla reclamen seny als participants de la prova i els recorden que mentre duri és aconsellable reduir al màxim la interacció social. Un missatge que també s’emet al Portal Nou, on els responsables de la Vella són conscients que els seus castellers també estan exposats al mateix risc que els de la camisa vermella.

L’objectiu de Colla Vella i Colla Joves és arribar en plenitud a l’actuació simbòlica programada pel dia de Sant Joan. Uns pilars que podran seguir en directe per TAC 12.