Premi a l'aposta castellera de TAC12

La Colla Joves Xiquets de Valls ha valorat l’aposta de la Televisió Pública del Camp de Tarragona pel fet casteller. TAC12 rebrà el premi Joan Ventura i Solé, que atorga anualment la colla vallenca i que premia el periodisme casteller.

La Joves ha justificat el premi recordant la trajectòria d’una televisió que ha apostat fort pel fet casteller. N’ha valorat les retransmissions en directe de diades castelleres, el seguiment informatiu de l’activitat, i també els diferents programes de temàtica castellera que han omplert la graella de TAC12 durant els seus 12 anys d’història.

EL VALLENC DE L'ANY 

El premi s’atorgarà en el marc de la gala de la 38a edició de la Nit de Premis de Valls, que també tindrà com a protagonista el diplomàtic d’arrels vallenques, Senén Florensa. En la seva figura recaurà el principal premi de la nit: el Vallenc de l’Any. Les entitats participants a la Nit de Premis han volgut reconèixer d’aquesta forma la trajectòria diplomàtica del guardonat.

Durant més de quaranta anys de carrera, Florensa ha estat cònsul i ambaixador a diferents països, i ha treballat com a assessor als governs espanyol i de la Generalitat. Actualment presideix l’Institut de la Mediterrània.

Cambra de Comerç, Fundació Ciutat de Valls i Ajuntament s’han fixat en la cooperativa d’habitatges la Titaranya per atorgar-li el premi a la iniciativa cívica. Del projecte en destaquen la voluntat de regeneració del Barri Antic que suposa.

Durant la Nit de Premis s’atorgaran també guardons per la salvaguarda del patrimoni, es destacarà l’esforç exportador d’empreses del territori i s’entregaran reconeixements pel foment de la recerca, entre altres.  

L’acte, com l’any passat, es tornarà a fer al Convent del Carme. Serà el 3 de juliol i el presidirà el vicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró.