Tornen els assajos als locals de les colles castelleres de Valls

Castellers de la Colla Joves i de la Colla Vella passen pel punt de cribratge que el Pius Hospital té ubicat a les seves instal·lacions. Una cinquantena de cada colla superen el test ràpid a què són sotmesos. Cap positiu. Tots ells formaran part de l’estudi que marcarà les pautes del retorn de l’activitat castellera a les places del país.

Passat el primer tràmit del test d’antígens. Els castellers convocats es desplacen directament als seus respectius locals. Allí encara han de superar un control d’entrada on reben una mascareta FFP2 i mostren el document que acredita que han superat el test. Sense aquesta confirmació no podrien participar de l’activitat. Són protocols estrictes que s’afegeixen als que regiran l’assaig.

Els castellers de les dues colles que participaran del pilar de cinc simbòlic de Sant Joan han estat els primers a poder recuperar les sensacions d’un assaig. Un any i mig després de l’última vegada, aquests privilegiats han pogut a tornar a trepitjar el local i apinyar-se per fer pujar un castell.

El primer dels quatre assajos programats abans de Sant Joan s’ha superat amb èxit i emoció per part de les dues colles vallenques. El retorn a plaça és més a prop. Potser per això, els mateixos castellers s’exigeixen responsabilitat per coronar el seu pilar més especial: la primera construcció castellera posterior a la pandèmia.