Els testos d'antígens marquen l'inici del retorn dels castells

Nervis i somriures. Són les hores prèvies per tornar després d'un any i mig al primer assaig casteller. Les colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls han iniciat aquest divendres la prova pilot per tornar els castells per la Festa Major de Sant Joan.

Ara, però, el punt de trobada és el Pius Hospital de Valls per realitzar les proves d'antígens prèvies per garantir un assaig segur davant la covid-19.

50 castellers de cada colla passaran pel claustre del Pius Hospital de Valls per fer-se un test d'antígens. En 15 minuts saben el resultat i d'aquí ja van directes cap al local d'assaig. Aquest procediment el repetiran durant els 4 assajos que tenen previstos, el dia de l'actuació i una setmana després, per comprovar que ningú s'ha contagiat.

Des del centre sanitari vallenc han adaptat l'operatiu similar al que ja tenien per fer altres proves. Un protocol que també és molt clar per si algun casteller dona positiu. Recordem que aquesta és una prova estudi que realitza l'Ajuntament de Valls amb coordinació amb el Pius Hospital per tal de veure com reprendre l'activitat castellera.