El ple de Valls garanteix el projecte de l'escola de música regularitzant l'equip docent

Valls ha solucionat definitivament la problemàtica viscuda a l’Escola Municipal de Música durant l’últim any. El plenari ha aprovat per unanimitat la reestructuració del personal docent del centre per donar continuïtat als programes de música moderna i d’alumnes amb risc d’exclusió, inclosos dins un paquet d’estudis extern que finalitzava enguany.

La remodelació, com ja es va anunciar fa un mes, preveu eliminar els llocs de treball vinculats als programes i crear quatre places de professorat estructurals que garantiran la continuïtat del projecte.

Per a l’oposició, que ha votat de forma unànime en favor de la proposta, el govern ha actuat tard i empès per la mobilització de professors, pares i usuaris del centre. Lamenten, també, que durant aquest període convuls l’escola hagi perdut el seu equip directiu, que va dimitir.

També en clau cultural, el ple de l’Ajuntament de Valls ha fixat el destí dels excedents de romanent de la Xarxa de Cultura i del Patronat del Museu de Valls. En el cas del Museu, s'invertiran 200.000 euros en la seva ampliació i 86.000 serviran per millores al Centre Cultural.

La proposta ha topat amb la reticència de la CUP, que s’ha abstingut, i de PSC i Ciutadans, que hi han votat en contra. Creuen que consumir els excedents d’aquests organismes pot provocar tensions en la seva liquiditat.