La Clàssica Xavi Tondo formarà part de la nova Costa Daurada Ciclyng Cup

La Clàssica Xavi Tondo complirà cinc edicions el 26 de juny i no ho farà en solitari perquè uneix esforços amb el Trofeu Carles Ferran i el Gran Premi Sant Pere, de Reus i Perafort, respectivament. Es desenvoluparan del 25 al 27 de juny perquè la suma d'idees atraurà més equips i més inversors. La proposta s'anomena Costa Daurada Ciclyng Cup.

Això no significa que la Clàssica perdi identitat, ja que comptarà amb les seves classificacions i premis propis sub 23, elit i màster 30. Tampoc serà necessari córrer les tres curses per inscriure's, però existirà una general conjunta. L'inici d'un projecte que ha de créixer l'any vinent.

La Clàssica va formar part del calendari de la Copa d'Espanya tres edicions per, tot seguit, resituar-se a les grans clàssiques de la Copa Catalana amb un pressupost molt més reduït i accessible, la meitat d'ell aportat per l'Ajuntament.

ciclisme 25 maig

Sota l'organització de la Secció Ciclista del Club Bàsquet Valls i Amics d'En Xavi, amb la col·laboració de l'Ajuntament i el Patronat d'Esports, seran 130 quilòmetres amb un circuit principalment circular i que també visitarà punts icònics com la Mussara per acumular 2.800 metres de desnivell.

La proximitat amb el Campionat d'Espanya elit sub23, que se celebrarà pocs dies després, facilitarà la presència de tres conjunts de Saragossa, Múrcia i València. L'equip local, el Campclar, també hi serà. L'última trobada va ser la Cursa Social del 2020, poc abans de l'esclat de la crisi sanitària.

Una Clàssica Xavi Tondo que preveu el pas de gairebé 200 ciclistes provinents de 15 equips. D'aquí a un mes i amb inici i final davant del pavelló que porta el nom de l'històric esportista vallenc.