El Pius tanca el 2020 amb superàvit i l'inverteix en sous

565 professionals del Pius Hospital de Valls han vist incrementat el valor de la seva nòmina aquest últim exercici; per primer cop des del 2011, han rebut el complement de les DPO, retribucions salarials variables per objectiu vinculades als beneficis empresarials del centre.

Després de tancar l’any 2020 amb un superàvit d’1,4 milions d’euros, el centre hospitalari ha destinat gairebé la totalitat d’aquests beneficis al complement salarial. Per això, des de la direcció del centre es treu pit de la gestió feta.

Malgrat tot, el comitè d’empresa del Pius adverteix que encara hi ha aspectes a millorar. Ho ha escenificat amb una concentració davant del centre hospitalari que tindrà continuïtat els dimecres. Demana millores d’equipaments, més personal i menys precarització laboral, al temps que qüestiona la voluntat de la direcció de reunir-se per concretar millores.

La direcció del Pius ha admès que l’impacte de la pandèmia ha trastocat els serveis l’últim any. 882 persones han estat ingressades per Covid, monopolitzant gairebé l’activitat del recinte. De fet, durant aquest període han notat també un descens d’activitats a les urgències, que han caigut un 24%, o de les consultes externes, un 8% menys.

Econòmicament, les majors aportacions del Servei Català de la Salut, incloent el finançament de programes vinculats al coronavirus, han permès tancar l’exercici amb un volum d’ingressos de gairebé 40 milions d'euros, 4 per sobre de les previsions que s’han pogut invertir en el sou dels treballadors, però també en material i equipaments.