La depuradora de Valls generarà la seva pròpia energia

L’energia fotovoltaica arribarà en breu a les instal·lacions municipals de la depuradora de Valls. A l’interior de les mateixes s’instal·laran unes 300 plaques solars que generaran una cinquena part de l’energia que consumeix la depuradora durant els seus processos de gestió de l’aigua.

En total, es calcula que l’estalvi arribarà als 185.000 kilowats per hora anuals. La instal·lació d’aquest parc d’energia fotovoltaica costarà 110.000 euros, que finançarà l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’equipament vallenc serà una de les primeres 32 depuradores que aplicaran aquest sistema a la seva gestió energètica en el marc d’un projecte ambiciós de l’ACA, al qual hi destina 159 milions d’euros. L’objectiu, generar estalvi energètic sent autosuficients.

La implementació d’aquest parc fotovoltaic arriba de la mà de la bona entesa i col·laboració entre l’ACA i l’Ajuntament de Valls, que també treballen en altres projectes vinculats a la gestió de l’aigua a la capital de l’Alt Camp.

Entre aquests destaca la proposta per retirar els col·lectors d’aigües residuals de la llera dels torrents amb la voluntat de recuperar aquests entorns naturals i també optimitzar el funcionament de la depuradora.