El govern de Valls ofereix consens per al 2022 després d'aprovar en solitari el pressupost d'enguany

El govern de Valls continua defensant en solitari els números per aquest 2021. Sense atendre cap de les al·legacions presentades pels partits de l’oposició a la proposta de pressupost, els han facilitat arguments suficients per mantenir el seu vot contrari en el plenari que ha servit per aprovar el pressupost 2021 de forma definitiva.

PSC, CUP i Ciutadans han arrencat, però, una promesa de mà estesa que obriria una porta a un diàleg ampli per consensuar el proper pressupost, el del 2022.

A banda de les ordenances o el proper pressupost, des del PSC s’ha emplaçat al govern a mirar més enllà i consensuar amb tots els partits representats al consistori una estratègia de futur que fiscalitzi la calendarització de les principals inversions, entre les que destaca Ca Xapes, el nou emplaçament de l'escola de música i la futura comissaria de la Policia Local.

Els dubtes sobre la capacitat d’execució de les obres que segons el PSC arrossega l’actual govern i el retard de tres mesos amb què ha arribat el pressupost d’enguany han estat alguns dels arguments emprats des de l’oposició per rebatre la proposta.

S’hi ha d’afegir, també, la demanda de més sensibilitat amb el comerç, en el cas dels socialistes, i d’uns números amb més ambició social, a petició de la CUP, que no creu que la proposta de Junts i Esquerra solucioni problemàtiques d’habitatge o dinamització de barri.

Tot i això, el govern ha aprofitat la seva majoria per tirar endavant una proposta que s’enfila més enllà dels 30 milions de pressupost @ls que se’ls ha d’afegir un milió més provinent del romanent, destinat a inversions, especialment per al Barri Bntic, i ajudes per la Covid.

Transició energètica

El plenari també expressa el seu rebuig als macroprojectes d’energia fotovoltàica previstos a l’Alt Camp. Ho va fer amb els vots de l’impulsor de la moció, la CUP, Junts i Esquerra, que van defensar una aposta per les energies renovables sostenible, racional i curosa amb el territori que defugi dels oligopolis.

PSC i Ciutadans s’hi van oposar reivindicant la necessitat de les mateixes i advertint que no es poden paralitzar els projectes.