El CB Valls vol ser campió perquè decideixi el Joana Ballart

El passi vallenc a la fase d'ascens a la LEB Plata està assegurat, no pas fer-ho amb el factor a pista favorable de cara a l'eliminatòria prèvia a la fase d'ascens espanyola. Cal guanyar primer al pavelló de l'Igualada i contra un rival de la part alta que gairebé ja no disposa d'opcions de situar-se entre els escollits per a la següent ronda. 

Els cinc líders de subgrup tenen plaça per a quarts, també els tres millors segons; matemàticament el CB Valls serà segur una cosa o l'altra. Així, l'aspecte en joc a l'Anoia és diferent però prou rellevant, que la tornada de la següent eliminatòria es disputi al Joana Ballart i no a la llar contrària. I amb l'afició a prop, superar l'obstacle i competir al playoff definitiu  seria una mica menys difícil. 

El CB Valls suma 9 victòries en 11 partits i l'Igualada, 6 en 10. Clàssic de la zona capdavantera de l'EBA els últims cursos, és l'últim oponent dels d'Oriol Pozo a la lliga regular.  Diamond Onwuka no ha pogut entrenar per problemes a l'esquena, Sergi Domènech arrossega molèsties i Guillem Fàbregas també s'ha perdut sessions per culpa d'unes angines. 

El CB Valls-Igualada es disputarà en horari unificat, dissabte des de les 17 hores.