Valls amplia el pressupost en un milió d'euros

El ple de l’Ajuntament de Valls va aprovar la incorporació anunciada fa dues setmanes d’un milió d’euros provinent del romanent al pressupost per l’any 2021. Amb ell, el govern preveu invertir en centre històric, desbloquejant el projecte de Ca Padró i amb expropiacions; i també injectar líquid a nous paquets d’ajudes Covid. Tot i això, l’oposició es va desmarcar de la maniobra.

Encara no s’ha aprovat definitivament i només té quinze dies de vida, però el pressupost de l’Ajuntament de Valls ja ha suportat dues modificacions. La segona, ja anunciada en el moment de la presentació de la proposta de pressupost, va arribar en el ple ordinari del mes de març. Un milió provinent de l’excedent de 2,5 milions d’euros que queda de romanent una vegada retirats uns 700.000 euros per a despeses generals. La maniobra no ha agradat l’oposició, que ha demanat al govern major transparència.

Del milió d’euros deslliurat es destinaran, entre altres projectes, 230.000 euros a injectar líquid a noves partides d’ajudes per la COVID, 200.000 euros en compra d’immobles al centre històric i 45.000 euros per avançar en el projecte de traslladar l’escola de música a Ca Padró. Des del govern s’ha destacat que la maniobra ha estat possible gràcies a la suspensió de la llei d’estabilitat pressupostària, que es confia que el govern espanyol també mantingui suspesa l’any que ve.

Mentre el PSC es va oposar frontalment a la modificació d’un pressupost que ja van votar en contra, CUP i Ciutadans van optar per l’abstenció. Els primers admetent que la modificació contempla partides necessàries i els segons perquè entenen que ara no és moment de posar pals a les rodes.

D’altra banda, en el mateix plenari, el govern vallenc es va comprometre a pagar els impostos de l’Ajuntament a l’Agència Tributària Catalana, arran d’una moció proposada des de l’Assemblea Nacional Catalana.