Pas endavant per integrar el Pius de Valls al CatSalut

Comença el procés per traspassar l'Hospital Pius a la Generalitat. Govern, centre sanitari i Ajuntament de Valls han signat avui el protocol d'intencions que regularà la futura reordenació dels serveis públics de salut a la ciutat i a tota la seva zona d'influència. 

L'acord perquè el Servei Català de la Salut assumeixi la gestió de l'Hospital Pius de Valls ja és una realitat. Es vol així abandonar el control municipal i apostar pel directe de la Generalitat a la recerca d'una estructura de treball més sostenible, viable i eficient per als usuaris. En definitiva, que l'Hospital Pius i el sociosanitari guanyin capacitat d'inversió i puguin donar resposta a les necessitats de tota la zona d'influència, de la mà del pla directriu de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona.

La consellera de Salut, Alba Vergés, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, així com els màxims responsables del CatSalut i del consell d'administració del Pius, Adrià Cornellà i Jordi Cartanyà, han signat un protocol regulador per mantenir i millorar, dins el sistema públic, l'estructura d'assistència sanitària i sociosanitària existent.

pius 19 març

El Pius atén més de 60.000 habitants de l'Alt Camp i la Conca de Barberà i, com a centre hospitalari municipal, forma part del SISCAT, el Sistema Sanitari d'Utiltizació Pública de Catalunya. Ara, es garanteixen els llocs de treball existents i s'avança cap a la incorporació a la xarxa d'hospitals de gestió directa per part del departament de Salut de la Generalitat, un mode de reforçar també la coordinació amb la resta d’hospitals del territori.

La signatura del protocol d'intencions, pas previ a un conveni de traspàs definitiu sense data fixada però que podria allargar-se més d'un any, s'ha dut a terme al claustre del Pius.

Es tracta del mateix camí que ja van emprendre altres espais sanitaris de referència al territori, com és l'Hospital Sant Joan de Reus, en mans del CatSalut des del passat estiu, i l'Hospital de Móra d'Ebre.