Lear Corporation prepara un nou ERTO a la planta de Valls

La direcció de LEAR Corporation negocia amb el comitè d’empresa la implantació d’un nou expedient de regulació temporal d’ocupació que afectaria la totalitat de la planta de producció de Valls, actualment amb prop de mig miler de treballadors.

La multinacional americana dedicada a components per a la industria de l’automòbil, justifica la necessitat d’aquest nou ERTO pels problemes de subministrament que està patint la fàbrica i que afecta la producció. Empresa i treballadors iniciaran dilluns les negociacions per definir com s’implementarà l’expedient, que preveu la suspensió de contractes i que la multinacional vol activar a finals de mes i allargar fins a finals del mes de juny.

Els treballadors de la fàbrica vallenca de LEAR ja van patir un primer ERTO tot just ara fa un any, coincidint amb el primer embat de la pandèmia. Un expedient de regulació que es va acabar prorrogant per la persistència de la crisi sanitària. Ara, la planta productiva de Valls n’espera un de nou i ho fa en un moment en què direcció i comitè d’empresa s’han distanciat notablement en el marc de la negociació del conveni col·lectiu, aturada des del passat mes de gener quan els treballadors es van aixeca de la taula de negociació.