El Museu de Valls espera estrenar nova sala al mes de juny

El Museu de Valls podrà estrenar el proper mes de juny un nou espai expositiu. Les obres de reforma i ampliació que s’estan duent a terme li permetran guanyar uns 250 m²  per a exposició. L’ajuntament ha invertit 276.000 euros en la primera fase de les obres, que bàsicament contempla la redistribució de l’espai anteriorment ocupat per la biblioteca comarcal.

La primera planta de l’edifici de la Casa de Cultura de Valls canviarà completament la seva fisonomia i distribució. L’espai on fins el 2014 tenia la seva seu la biblioteca comarcal Carles Cardó, ara es convertirà en sala d’exposició del Museu de Valls. Un nou espai que hauria d’estar operatiu al mes de juny i que permetrà al museu exposar el seu fons permanent i també posar en valor als artistes locals.-

De moment, del projecte global d’ampliació del Museu de Valls, se n’està executant la primera de les tres fases en què està previst. En aquest cas l’actuació, pressupostada en 276.000 euros, es concentra a la primera planta de l’edifici on es canvien de lloc les portes d’entrada i sortida, es crea una àmplia sala diàfana i s’aprofiten dos despatxos per crear una aula per a activitats. La sala d’actes es manté com en l’actualitat.

Paral·lelament el Museu de Valls també aprofita una subvenció de 100.000 euros per , instal·lar un nou ascensor i renovar les finestres de l’escala i també el revestiment de les parets de les dues plantes que ara ocupa el Museu.