L'Institut d'Estudis Vallencs dedicarà un espai museïtzat a Robert Gerhard

Valls reforçarà la figura universal del compositor vallenc Robert Gerhard. L'Institut d'Estudis Vallencs ja custodia bona part del seu llegat i té una aula dedicada al mestre per a musicòlegs. Ara fa un pas més ideant un espai museïtzat per donar a conèixer l'obra i vida del compositor. La Capella de Sant Roc serà l'emplaçament que acollirà aquest espai.

El fons Gerhard que acumula bona part de la documentació sobre el compositor al seu arxiu l'Institut d'Estudis Vallencs és ja un reclam per a estudiosos. Digitalitzat i consultable a l'aula Gerhard, espai que l'entitat va dissenyar per facilitar l'accés a la documentació dels musicòlegs, ens permet una aproximació erudita a la figura íntima de l'artista, però també a la seva obra. Ara, l'IEV vol fer un pas més en la reivindicació de la figura de Robert Gerhard creant a l'antiga capella de Sant Roc un espai museïtzat dedicat al compositor, valorant la seva obra, i fer-ho també des d'una mirada contemporània que lligui el llegat de Gerhard amb els corrents actuals.

El nou espai voldrà ser interactiu amb el visitant. Preveu diversos itineraris que permetran contextualitzar la importància del compositor vallenc i la seva incidència en la música contemporània. Hi trobarem objectes, gravacions sonores, documents gràfics. El nou espai vol realçar la figura de Gerhard, però també afegir un reclam més al turista per visitar Valls.

La museïtzació de l'espai es realitzarà durant aquest curs. El projecte inicial estima un pressupost de 300.000 euros que comptarà amb l'aportació de diferents administracions. De fet, l'Ajuntament de Valls preveu una partida de 50.000 euros per aquest propòsit en la proposta de pressupost pel 2021 que el govern vallenc vol aprovar aquest mes.