La Fundació Vilaniu trasllada el centre de dia a l'antiga seu de Ginac

Valls estrenarà a finals de primavera nou centre de dia. La Fundació Vilaniu traslladarà els actuals usuaris a un nou edifici més ampli i desvinculat de la residència Alt Camp. El nou equipament és propietat de la Fundació Ginac i es troba a Pisos Clols. Amb el canvi, es podrà ampliar també el nombre d’usuaris fins a la quarantena.

L’antiga seu de la Fundació Ginac ubicada a Pisos Clols tindrà des d’aquesta primavera una nova utilitat. Un acord entre aquesta entitat i la Fundació Vilaniu permetrà a aquesta última explotar l’equipament com a centre de dia. D’aquesta forma, la Fundació Vilaniu traslladarà a aquestes noves instal·lacions la trentena d’usuaris de l’actual centre de da que gestiona i que comparteix espai amb la residència Alt Camp. Un detall, aquest últim, que l’ha inutilitzat durant els últims onze mesos, per les restriccions derivades de la pandèmia.

La nova seu del centre de dia ocuparà un espai de 400m2 , que contrasten amb els 160 de l’actual espai compartit a la residència Alt Camp. Més àmplia i funcional permetrà arribar a una capacitat de quaranta usuaris. També oferirà la possibilitat de distribuir millor els serveis i afegir-ne de nous. Actualment s’està duent a terme una rehabilitació integral de l’edifici pressupostada en mig milió d’euros per adaptar-lo a les necessitats del futur centre de dia. Es confia que els treballs estiguin enllestits a finals d’aquesta primavera i que la nova instal·lació ja estigui en funcionament a l’estiu.