'La dona que es pentina' ja ha tornat al Pati

Valls ha recuperat avui la Font del Pati, que havia estat treta per ser restaurada i per canviar el seu emplaçament. La data triada no ha estat casualitat. Avui, dia de la Candela, fa 100 anys que els vallencs residents fora vila van fer donació a la ciutat d'aquesta font, que des d'aleshores era una peça clau de la plaça.


El nou emplaçament és molt més pròxim a l'original, que era gairebé al centre del Pati. La implicació dels vallencs fora vila amb la ciutat té una mostra cada vegada que es fan decennals.

L'obra, 'La dona que es pentina', és un exemple d'escultura noucentista, creada per Esteve Monegal. Quan, el 2007, la plaça del Pati va ser remodelada, es va posar al petit estany que es va dissenyar i que amb aquesta reforma ha desaparegut.

escultura

L'escultura ha estat restaurada, treball que ha costat 45.000 euros a l'Ajuntament de Valls . A l'acte d'estrena hi eren representants dels vallencs fora vila, contents que la font que van donar a la ciutat els seus avantpassats hagi tornat al seu lloc.

La recuperació de la font és dels escassos actes no religiosos que recorden que Valls hauria de viure aquests dies les Festes Decennals, suspeses per la pandèmia de Covid-19.