Valls instal·la càmeres de vigilància al Barri Antic

A partir del febrer començaran a funcionar les càmeres de videovigilància al carrer de la Cort de Valls. Són només unes de les que hi haurà pel nucli antic. Formen part d'un paquet de mesures per millorar la seguretat a la capital de l’Alt Camp i que també contemplen l’ampliació de la plantilla de la policia local.

Des d’aquest mes de febrer la policia local de Valls disposarà d’una eina més per prevenir i combatre la delinqüència al nucli històric de la capital de l’Alt Camp. L’Ajuntament de Valls instal·larà set càmeres de vigilància al llarg de tot el carrer de la Cort que entraran en funcionament durant el proper mes. No seran les úniques. La regidoria de Seguretat Ciutadana ja estudia també ampliar la cobertura a altres carrers del nucli històric.

La mesura arriba després d’un Nadal marcat per un increment puntual de robatoris a establiments comercials de la zona, episodi que es va tancar amb la detenció del sospitós gràcies a un operatiu extraordinari coordinat entre policia local i mossos d’esquadra.

Les xifres estadístiques presentades a l’última junta de seguretat de Valls indiquen que ha augmentat el nombre de detencions en un 27% mentre els fets delictius mantenen proporcions similars. En aquest sentit s’ha valorat de forma positiva la figura d’agent de proximitat a peu de carrer i es planteja porta-la també a altres zones de la ciutat aprofitant l’increment previst, amb tres agents més, de la plantilla de la policia local, que arribarà als 34 agents.

Dins del paquet de noves mesures de seguretat anunciades per la Junta de seguretat a Valls s’inclou també la instal·lació de lectors de matrícula a les principals entrades de la ciutat i que actualment ja funcionen a la carretera de Tarragona i a l’entrada per Mas Miquel.