L'orgue de Valls, a punt per a la seva inauguració i benedicció

Tot i que no hi haurà festes Decennals per la pandèmia, Valls sentirà aquestes festes de la Candela el nou orgue de l'església de Sant Joan després de cinc anys treballant-hi. Els seus padrins ja saben com sona, però no serà fins d'aquí a 15 dies, l'últim cap de setmana de gener, quan es beneirà i es farà el concert inaugural.

L’organista Miquel González comença a familiaritzar-se amb el teclat i la mecànica del nou orgue de Valls. L’organista, que ha documentat en un llibre la tradició orguenera de la capital de l’Alt Camp des del segle XIV fins a l’any 1936, quan en plena guerra civil es va destruir l’orgue de l’església de Sant Joan, serà l’encarregat d’estrenar oficialment el nou instrument en un concert inaugural que tindrà lloc el diumenge 31 de gener a les cinc de la tarda.

A la mateixa hora que el concert inaugural però un dia abans, el dissabte 30 de gener l’actual rector de la parròquia de Sant Joan, juntament amb el seu predecessor, Josep Bofarull, que va impulsar el projecte ara fa cinc anys, beneiran l’instrument en un acte solemne.

L’accés a la benedicció serà gratuït però amb un màxim d’aforament de 200 persones, que s’hauran d’inscriure prèviament. En aquesta ocasió serà l’organista vallenc Josep Mateu, l’encarregat de fer sonar l’instrument. Mateu també actuarà el diumenge 7 de febrer en un segon concert inaugural. D’altra banda, amb la voluntat que els vallencs puguin acostumar-se a la nova sonoritat durant la setmana de la Candela diversos intèrprets vinculats a la capital de l’Alt Camp realitzaran petits concerts de vint minuts cada dia.