Arriba l'oli nou

Un producte d'aquesta època és l'oli, acabat de produïr a les cooperatives i molins del nostre territori. I aquest cap de setmana ja s'ha pogut tastar a Constantí i a Valls, a les seves festes de l'oli nou.A finals del mes d’octubre els tractors van començar a traginar la collita d’olives cap a la cooperativa de Valls, que ja va engegar la seva maquinària per refinar el producte i convertir-lo en oli. Ara ha arribat el moment de degustar el producte final. Els membres de la Societat Agrícola de Valls tenen motius per celebrar la seva tradicional festa de l’Oli nou. Els més de 400 associats de l’entitat vallenca que conreen oliveres han aconseguit reunir més d’un milió de quilos en una collita que, tot i la sequera, supera notablement les xifres del curs passat, que es van estancar en 700.000 kilos.

La cooperativa de Valls preveu tancar la campanya amb  prop de 200.000 litres d’oli. Un oli que mantindrà el preu del curs passat a la botiga de la cooperativa. 26 euros una garrafa de cinc litres amb segell de qualitat DO Siurana.

També dins de la mateixa denominació trobem l’oli elaborat a la cooperativa agrícola Sant Isidre, de Constantí. Igual que a Valls, a Constantí també van celebrar la festa de l’oli nou. Un esmorzar popular amb música tradicional per celebrar una collita que, segons els responsables de la cooperativa, ha mantingut els nivells productius del curs passat. En destaquen també la qualitat de l’oli elaborat enguany, comercialitzat sota la marca pròpia Vila de Centcelles.