La Calçot de Valls espera mantenir la producció de l'any passat

Arrencada oficial de la temporada de calçots, aquest cap de setmana a Valls, amb el nomenament del xef Joan Bosch com a Amic de l'Autèntica Calçotada i les jornades gastronòmiques del calçot, que han unit estrelles Michelin amb els restauradors de Valls, per mostrar els camins culinaris d'un producte que espera mantenir enguany preus i producció.

El xef de Can Bosch, amb estrella Michelin des de fa 30 anys, Joan Bosch, arrencava aquest dissabte el primer calçot de la temporada. Un gest simbòlic que el nomena com Amic de l'Autèntica Calçotada, i el fa ambaixador a partir d'ara d'aquest producte tant propi del Camp de Tarragona, amb Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls. Una temporada que comença marcada per la sequera de l'estiu, però que espera mantenir les xifres d'entre 12 i 15 milions de calçots amb etiqueta de la IGP i un tret diferencial de la resta.

En uns dies es donarà a conéixer la nova presentació del Calçot de Valls al mercat. De moment, aquest dissabte ja es van poder tastar els primer calçots de la temporada amb els tastets de fins a 10 especialitats diferents elabroades per una dotzena de restaurants de Valls i cellers de la DO Tarragona, a la Jornada Gastronòmica del Calçot.

L'acte congregava enguany tres cuiners de renom amb estrella Michellin, a més del cambrilenc Joan Bosch, el vilasecà Eduard Xatruch, que acaba d'aconseguir la segona estrella; i el japonès Hideki Matsuhisa.