Valls desencalla el projecte de consolidació de la muralla de Sant Antoni

L’Ajuntament de Valls iniciarà els tràmits per executar el projecte de consolidació i urbanització de l’antiga muralla de Sant Antoni amb l’objectiu que la recuperació d’aquest espai es pugui iniciar durant el segon semestre del 2021. 

La subvenció estatal a través de l'1,5 Cultural, que finançarà el 40% dels 482.000 euros que costaran els treballs de consolidació, reinterpretació i urbanització de l’entorn de l’antiga muralla de Sant Antoni , permet al consistori vallenc treure el projecte dissenyat durant l’any 2018 del calaix i iniciar els tràmits per executar-lo. El consistori confia poder iniciar els treballs sobre el terreny durant el segon semestre de l’any vinent. El plec de clàusules preveu un termini d’execució de més d’un any i defineix un projecte ambiciós que permetrà endreçar una de les principals entrades al nucli històric de Valls.

El projecte preveu actuar sobre una superfície de 700 m2, que s’urbanitzarà amb plataformes per salvar el desnivell. Es consolidaran els trams de muralla de diferents etapes i els vestigis descoberts, el més destacat, un pany de l’antiga muralla del segle XIII, anterior a la medieval.

La recuperació d’aquest tram de muralla s’emmarca dins un projecte global que també preveu recuperar altres espais. Entre ells, el tram de la muralla de Sant Francesc, on ja s’han expropiat diversos immobles per poder-hi actuar.