Brot de coronavirus al Pius Hospital

S'ha detectat un nou brot de coronavirus al Pius Hospital de Valls que afecta 26 persones, la majoria professionals que han donat positiu. El centre sanitari ha intensificat els cribratges a professionals i pacients i Salut assegura que el brot no altera els serveis de l'hospital.

El Departament de Salut ha confirmat aquest divendres l'existència d'un brot de Covid-19 al Pius Hospital de Valls que afecta 21 professionals i 5 pacients. Encara no s'ha concretat exactament com s'han iniciat els contagis, però la hipòtesi que pren més força és que hagi estat originat per l'acompanyant d'un dels pacients que seria asimptomàtic i hauria començat la cadena de transmissió a l'hospital.

Segons ha informat Salut, el PIUS ha intensificat els cribratges a professionals i pacients des del primer moment en què s'ha detectat el brot i encara es continuaran fent proves com a mesura de prevenció. Tot i això, no hi ha alteracions dels serveis de l'hospital, ja que només s'han anul·lat les visites a consultes externes que havien de realitzar els professionals que estan aïllats.

En aquesta reorganització per mantenir l'activitat, el PIUS ha limitat l'accés al centre als acompanyants de pacients ingressats a Aguts o al Sociosanitari que, com a mesura de prevenció, hauran d'estar sols.