Marta Galimany bat el rècord de Catalunya de marató

2.27.08 és la marca de la de Valls, Marta Galimany, en la Marató de València per fer de nou història i superar qualsevol registre previ a Catalunya. És també la quarta millor marca de la història a Espanya. El registre redueix en gairebé dos minuts l'assolit a Sevilla el passat mes de febrer. I és que Galimany ha millorat el seu propi límit en cadascun dels sis maratons que ha disputat fins ara. 

Tant ella com el seu entrenador, Jordi Toda, van preparar la cursa d'aquest diumenge amb la intenció d'acostar-se progressivament al rècord d'Espanya, que s'ha quedat a tan sols 17 segons de diferència i que posseeix Ana Isabel Alonso des del 1995.

En qualsevol cas, sí que ha "caigut" el sostre de la prova reina a Catalunya, més que suficient per arribar a la meta com a millor participant estatal i després de tota una temporada plena d'entrebancs per la crisi sanitària. El resultat d'avui no és només destacable en l'àmbit estatal, ja que suposa la quarta millor marca europea de l'any 2020. 

La línia de treball és l'adequada, les sensacions han estat bones i la línia és ascendent per afrontar un 2021 il·lusionant en què destaca Tòquio i la seva marató olímpica on Galimany ja té plaça assegurada.