Valls commemora els 10 anys de Patrimoni Mundial dels castells

Valls ha recordat aquest migdia els 10 anys de Patrimoni Immaterial de la Humanitat dels Castells. Ho ha fet recordant els valors que van provocar aquesta distinció i reivindicant el quilòmetre zero casteller de la capital de l'Alt Camp.

Tot i les restriccions imposades per la pandèmia, Valls no ha volgut deixar de recordar aquest 16 de novembre la declaració ara fa deu anys dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Ho ha fet amb un acte íntim al Saló de Plens de l'Ajuntament on s'ha volgut recordar i deixar palès els valors que van fer als castells mereixedors d'aquesta distinció.

En l'acte hi han participat les colles vallenques i la consellera de Cultura Àngels Ponsa, que ha manifestat la voluntat del govern català de treballar per a possibilitar la represa del món casteller tan aviat com l'aixecament de les restriccions actuals ho facin possible.

L'acte de celebració ha acabat davant d'un d'aquests nous tòtems, que recorden als visitants que Valls és el quilòmetre zero d'aquesta tradició bicentenària. Des del consistori vallenc en remarquen el simbolisme, ja que és des d'aquí des d'on els Xiquets de Valls han estès els castells arreu del món.

Des de les colles vallenques també han volgut destacar el creixement del fet casteller en aquesta darrera dècada i el convenciment que aquest tornarà a les places tan bon punt sigui possible.