L'hostaleria vallenca critica la gestió de la Generalitat i adverteix que està al límit

Bars i restaurants no podran encara reprendre la seva activitat amb normalitat. Per a ells la Generalitat ha allargat les restriccions deu dies més. S’estima que posteriorment es podran reobrir únicament les terrasses. El sector ha posat el crit al cel. Els restauradors estan al límit, critiquen les mesures i fins i tot ja reclamen la dimissió de la consellera Vergés.

El president de l’Associació de Restauradors de Valls es prepara per iniciar una nova jornada estranya. En el seu cas, des del 16 d’octubre, treballa només dos dies a la setmana, divendres i dissabte, per oferir menjar per emportar sota comanda. Sense el tràfec habitual ha hagut de prescindir del personal i portar els treballadors a l’ERTO. Oferir consumicions per emportar no soluciona les factures que s’acumulen, com tampoc ho fa a la resta de restaurants i bars de la zona que malviuen d’aquesta possibilitat.

Els quinze dies inicials de tancament per fer front al contagi de la Covid-19 aviat es convertiran en 40 i l’hostaleria està al límit. Des de la federació d’associacions d’activitats de restauració i musicals de Catalunya s’ha criticat durament l’allargament de les mesures restrictives pel sector i fins i tot s’ha demanat la dimissió de la consellera Vergés.

Els restauradors reclamen ajuts per fer front a les pèrdues que els ha ocasionat aquest segon tancament, però sobretot volen reobrir amb normalitat. D’aquí a deu dies el govern ha assegurat que es podrà recuperar l’activitat a les terrasses, una mesura que pot servir per alleugerir la situació.

De moment però, taules i cadires de les terrasses continuaran recollides deu dies més, esperant que els indicadors de la pandèmia permetin flexibilitzar les mesures restrictives. És el testimoni mut del confinament de la vida social impulsat des de la Generalitat.

Canvia't al 39 a la TDT