La Fundació Vilaniu assumirà la gestió de la residència Alt Camp

La Fundació Vilaniu assumirà la gestió de la residència Alt Camp, que fins ara depenia de la mateixa empresa que explota el Pius Hospital. El pas l’impulsa l’Ajuntament, que té la titularitat de la residència, per separar àmbit sanitari i social i facilitar d’aquesta forma el traspàs de la titularitat del Pius a la Generalitat.

La Fundació Vilaniu per l’Atenció a la Dependència assumirà a principis de 2021 la gestió de les 90 places de la residència Alt Camp, de titularitat municipal. Actualment, les places de les dues primeres plantes de la residència formen part dels serveis de l’hospital de Valls i les explota l’empresa Gestió Pius, que també s’encarrega de gestionar el funcionament del Pius Hospital. La maniobra impulsada des de l’Ajuntament, propietari dels dos centres, s’emmarca dins el procés de cessió de la titularitat del centre hospitalari a la Generalitat.

Ara, el consell d’administració del Pius i la Fundació Vilaniu hauran d’acordar abans que acabi l’any quin serà el futur de la setantena de treballadors del centre i en quines condicions s’adaptaran al nou gestor. L’Ajuntament de Valls ha apostat per la Fundació Vilaniu per garantir que el centre tindrà una gestió pública.

Creada per l’Ajuntament de Valls l’any 2007, actualment, la Fundació Vilaniu gestiona la residència Monserrat Cuadrada i presta també diferents serveis en l’àmbit de la dependència i la gent gran a l’alt Camp i la Conca de Barberà. Durant el brot de Covid-19 a la residència Ballús, durant la primera onada de la pandèmia, també es va fer càrrec d’aquest equipament quan la Generalitat el va intervenir.