Començen les obres del futur Centre d'Interpretació de l'Oli de l'Alt Camp

Ja s'han iniciat les obres d'habilitació del futur Centre d'Interpretació de l'Oli de l'Alt Camp que s'ubicarà al centre de Picamoixons. Aquesta primera fase de les obres s'allargaran durant tot aquest any i, posteriorment, s'executarà el pla de museïtzació. L'objectiu és crear un espai divulgatiu al voltant de l'oli on s'expliqui, també, la seva història i el treball dels agricultors. Justament ells, els membres de la cooperativa agrícola local, han rebut amb els braços oberts aquest nou projecte turístic.

El passat dilluns s’iniciaven les obres de restauració i rehabilitació de Ca l’Orga, a Picamoixons, l’edifici històric on s’ubicarà aquest equipament. De moment s’estan buidant les dues naus agrícoles on s’instal·larà el centre, d’uns vint metres de profunditat cadascuna. Posteriorment, es restaurarà la façana, l’element més emblemàtic de l’edifici, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. L’import d’adjudicació de la intervenció és de poc més de 229.000 euros i es preveu que s’allargui fins al principi del 2021. L’objectiu del futur centre és donar a conèixer l'origen de l'oli, la seva història i el treball al camp.

OLI 10 NOVEMBRE

Només a Picamoixons, la cooperativa agrícola compta amb una quarantena de petits i grans productors d’oliva. A més, s’hi ubica el darrer molí de la DO Siurana on encara s’elabora l’oli de forma tradicional. La iniciativa del futur centre ha estat ben rebuda pel sector oleícola local que, aquests dies, es troba en plena collita.

Aquesta intervenció s’emmarca en l’operació "Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra" cofinançada pel fons europeu FEDER i impulsada per un total de vuit municipis de l’Alt Camp.