Comença la construcció del futur orgue de Valls

El projecte de recuperació de l’orgue de Valls comença a prendre forma física. Ja s’han iniciat els treballs de construcció a la capella lateral de l’església de sant Joan i s’espera complir els terminis previstos per estrenar l’instrument el 20 de desembre.

Els operaris del taller Grenzing, on durant l’últim any s’han preparat artesanalment els tubs i material que formaran el futur orgue de Valls, ja treballen en la seva construcció a una de les capelles laterals de l’església de Sant Joan. Una bastida de catorze metres serveix d’indicador de la dimensió que tindrà el nou instrument. Un orgue estilitzat que arribarà gairebé fins els quinze metres d’alçada en un espai prèviament reforçat. Uns treballs previs que han encarit una mica més un projecte pressupostat inicialment en uns 650.000 euros.

D’aquests 300.000 els han costejat l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona. La resta de finançament s’ha aconseguit a través d’una campanya de micromecenatge que ha comptat amb aportacions de 431 famílies, entitats o empreses. Tot i això, des de la comissió ciutadana que ha impulsat la construcció de l’orgue encara es demana un últim esforç.

Malgrat la Covid, el projecte de construcció de l’instrument ha mantingut els terminis previstos, de manera que s’espera poder beneir i estrenar l’orgue el 20 de desembre, com estava previst inicialment. Ara, durant el proper mes els operaris acoblaran les diferents peces que formaran l’instrument per deixar enllestida l’estructura. Posteriorment, durant el segon mes de construcció es treballarà en l’afinació de l’instrument perquè tot estigui a punt per la seva inauguració abans de Nadal.