Valls instal·la un innovador sistema de reciclatge amb recompenses

El simple gest de tirar un envàs al contenidor groc té recompensa a partir d'avui a Valls. L'empresa de reciclatge Ecombes i l'ajuntament han acordat implementar el sistema Reciclos, una manera d'estimular la separació de residus a partir d'incentius socials i sostenibles.

Reciclos servirà per col·laborar amb el subministrament de gel hidroalcohòlic i mascaretes de Càritas de Valls. Així doncs, si un veí vallenc recicla correctament els seus envasos, aconseguirà punts per contribuir a aturar la propagació de la Covid entre les persones més vulnerables.

Per fer servir el sistema, el ciutadà ha de visitar el web reciclos.com i registrar-se. D'aquesta manera, podrà escanejar els codis de barres dels envasos que vulgui llençar i, posteriorment, fer-ho amb els QR que hi haurà als contenidors. Una vegada completat el procés, l'usuari rebrà les recompenses en forma de punts Reciclos que podrà destinar a projectes socials o per entrar en sortejos de productes que promouen la sostenibilitat, com patinets elèctrics.

s

El projecte pilot de Reciclos es va engegar el juny del 2019 a Catalunya i des de llavors s'ha estès per municipis com Granollers, Figueres o Igualada. El resultat ha sigut positiu i, segons les dades d'Ecombes, ha servit per fer augmentar un 9% el reciclatge d'envasos. Valls serà la primera població del Camp de Tarragona on s'aplicarà aquest innovador mètode de reciclatge.