Valls instal·larà càmeres i reforçarà la presència policial al Barri Antic

L’Ajuntament de Valls instal·larà càmeres de vigilància al nucli històric. S’espera que puguin estar en funcionament abans que finalitzi l’any i es situaran al carrer de la Cort i la plaça del Blat. Paral·lelament també es recuperarà la figura de la policia de barri. Són mesures amb què el consistori vol reforçar la sensació de seguretat al Barri Antic.

L’Ajuntament de Valls ha rebut finalment el permís del departament d’Interior per poder instal·lar càmeres de vigilància a la via pública al nucli històric. La proposta es va gestar fa any i mig arran de les queixes dels veïns del barri, que denunciaven un augment de la delinqüència a la zona i reclamaven mesures per revertir la sensació d’inseguretat amb que convivien diàriament. Una vegada aconseguit el vist-i-plau de la Generalitat el consistori vallenc invertirà 17.000 euros en un total de set videocàmeres que es repartiran per la plaça del Blat i el carrer de la Cort, dos punts estratègics.

Policia de barri

La instal·lació de les càmeres de vigilància, que es preveu que estiguin en funcionament abans que acabi l’any, és només una de les mesures preventives amb què l’Ajuntament vol donar resposta a les demandes dels veïns. També per incrementar la sensació de seguretat a la zona es recuperarà la figura de la policia de barri.

La Policia Local destinarà dos agents a patrullar diàriament a peu de carrer. Una mesura preventiva que durant l’últim any s’havia perdut per la manca d’efectius a la plantilla de la policia local, que actualment compta amb una trentena d’agents. L’increment de la presència policial al barri era una de les principals demandes dels veïns de la zona.