Valls congelarà impostos i mobilitza 3,2 milions d'euros per combatre l'actual crisi

L’Ajuntament de Valls congelarà els impostos i les taxes de cara al proper exercici. És la principal mesura d’un paquet de 25 accions que el consistori vallenc vol implementar com a resposta a la crisi derivada de la Covid-19 i en el marc d’un pla estratègic per reactivar l’economia i la cohesió social del municipi.

Una mesura global de suport a les famílies que s’afegirà a diferents ajuts, projectes i programes, alguns dels quals ja s’han activat, i que s'han consensuat en l'última reunió del consell econòmic i social. En total,  el consistori preveu destinar 3,2 milions d’euros que es desviaran de diferents partides pressupostàries.

Es reforçaran plans d'ocupació i programes de formació

D'aquests, una tercera part es destinarà a reforçar els plans d’ocupació i 800.000 euros a programes de formació i orientació laboral. Pel que fa al comerç, a banda dels ajuts que ja es van  implementar amb caràcter urgent durant la pandèmia, també es contempla posar en marxa un projecte de suport de transformació digital del comerç i destinar ajuts específics a l’activitat cultural. En total, més de 300.000 euros. A nivell social també es reforçarà la partida amb gairebé un milió d’euros. Entre les propostes destacades, l’increment del parc d’habitatge públic de la ciutat per destinar-lo a urgències socials.