Valls reformarà l'any vinent el passeig dels Caputxins i la Carretera del Pla

L'Ajuntament ha anunciat la reforma, pel proper any, del Passeig dels Caputxins i el tram paral·lel de la carretera del Pla. La Junta de Govern local ja ha aprovat de forma inicial el projecte, valorat en 1,2 milions d'euros, que ara ha de superar el periode d'aprovacions i licitació.

La carretera del Pla és un dels eixos principals de la capital de l'Alt Camp. Ara l’Ajuntament en preveu la reforma integral des de la plaça de la Creu fins la Font de la Manxa, al Passeig dels Caputxins i als carrers intermitjos. S'hi reformaran les voreres i es renovaran els serveis soterrats. A la font de la Manxa, aturada des de fa un any i mig per problemes tècnics, es renovaran les canonades i connexions per tornar-la a activar, i tot l'entorn urbanístic. Les obres duraran 10 mesos i està previst que s’executin durant l’any vinent per fases, per tal de minimitzar les molèsties als veïns i comerços. Estan pressupostades en 1 milió 200mil euros.

La millora afectarà els 5 carrers intermitjos que el separen de la carretera del Pla, que seran de plataforma única connectats a les voreres dels carrers perpendiculars, que s’ampliaran. Al Passeig dels Caputxins, l’element estètic més destacat serà la reforma integral dels dos extrems. Al voltant del monument als Xiquets de Valls es farà també una plataforma única amb prioritat per vianants igual que a la zona del Lladó, la Biblioteca Popular i la casa de la cultura.

El passeig dels Caputxins mantindrà l'estructura i els arbres però es canviarà el paviment i s'ampliaran les voreres. Les zones d'aparcaments es mantindran, tot i que es perdran algunes places.