El món dels titelles es va instal·lar a Valls

Els titelles han centrat el cap de setmana cultural a Valls. La capital de l’Alt Camp ha tornat a acollir una vegada més, i en van tretze, el festival internacional de teatre de titelles Guant. En aquesta edició han estat mitja dotzena els espectacles que s’hi ha pogut veure. Entre ells, un de considerat patrimoni immaterial de la Humanitat.

Un any més Valls s’ha endinsat en el món dels titelles aprofitant la tretzena edició del festival internacional Guant, no només amb l’exhibició de diferents espectacles, sinó també incloent un taller de fabricació de titelles dins la programació d’un festival que ha tingut com apunt neuràlgic el Teatre Principal de Valls.

Un espectacle de caire familiar, el col·leccionista de pors, de la companyia Estenedor Teatre, va espolsar els temors dels més petits  per obrir el festival, en una primera tarda en què també hi va haver espai pels alumnes del Narcís Oller, que com ja és habitual els últims anys, participen activament del festival amb una proposta escènica.

En total, sis espectacles durant tres dies de festival, amb menció especial per l’Òpera dei Pupi, provinent de Palerm. Titelles de tija de grans dimensions que són hereus d’una expressió cultural considerada patrimoni immaterial per la Unesco.

L’Òpera dei Pupi ha estat el plat fort d’un festival que ha tingut la virtut d’explorar les diferents tècniques i disciplines que abraça el món dels titelles en les seves propostes. Teatre d’objectes, manipulació sobre taula, guant i propostes més visuals, com pot ser el cas de l’espectacle Monsieu Croche, de la companyia Princep Totilau, un dels més seguits del cap de setmana. Un cap de setmana titellaire que va tancar Pea Green Boat amb l’espectacle Gnoma.